ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2012

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το 41ο Καρναβάλι Σημάντρων, με την παρουσία και την εθελοντική προσφορά, κυρίως, της νεολαίας του χωριού.
Οι Σύλλογοι και οι Φορείς των Σημάντρων δίνουν, το δυναμικό «παρών» και «χρωματίζουν» τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις, από τις 16 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη) έως τις 27 Φεβρουαρίου . Περιλαμβάνει αναβίωση αποκριάτικων εθίμων, εκδηλώσεις για τα παιδιά, και φυσικά την λειτουργία του κιόσκι, που τόσο αγαπήσαμε. Κορύφωση των εκδηλώσεων με την παρέλαση των αρμάτων και του Βασιλιά ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου.
Όλοι μαζί θα προσπαθήσουν και φέτος να δώσουν ζωντάνια και κέφι στους πολίτες του Δήμου Προποντίδας, αλλά και σ΄όλους τους Χαλκιδικιώτες. 
Είναι γνωστό, ότι για την κατασκευή και παρουσίαση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, απαιτούνται δαπάνες, οι οποίες, όπως είναι κατανοητό, είναι περιορισμένες σε περίοδο κρίσης. 

Για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του Καρναβαλιού, απαιτείται χρηματοδότηση, η οποία, όπως πέρυσι ετσι και φέτος, καλύπτεται εξολοκλήρου από τους χορηγούς και το λαχείο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
Ο Σύλλογος Καρναβαλιστών ανέλαβε και φέτος αυτό το σημαντικό έργο του ΛΑΧΕΙΟΥ, συμβάλλοντας τα μέγιστα.

 

 Το λαχείο του 2012 αποτελεί και φέτος τη βασική πηγή χρηματοδότησης.
Ο Σύλλογος καλεί, κατ΄αρχάς όλους τους Κατοίκους να βοηθήσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια του ΛΑΧΕΙΟΥ με κάθε τρόπο, επίσης τους ετεροδημότες και τους ομογενείς στο εξωτερικό, να βοηθήσουν μέσα από το ΛΑΧΕΙΟ το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ και εγγυάται με την προσπάθεια και τη συνδρομή όλων- να χαρίσει κέφι, ζωντάνια και γέλιο σ΄όλους τους επισκέπτες των Σημάντρων. 

Κάθε απόγευμα από Δευτέρα έως το Σάββατο 18:00μ.μ. 22:μ.μ. Σας περιμένουμε στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Καρναβαλιστών για να διαλέξτε θέματα να ετοιμάσουμε μαζί τις στολές και να κατασκευάσουμε τα Άρματα! Περιμένουμε όλους τους Κατοίκους των Σημάντρων και όχι μόνο!
Για να διασκεδάσουν και φέτος και να κρατήσουν την παράδοση και να αποδείξουν και φέτος πως ξέρουν καλά από τα καλό Καρναβάλι! 
Φέτος Αποκλειστικά και μόνο ο Ομορφάντρας των Σημάντρων θα ζει ένα Όνειρο!!! 
Με Αποκριάτικο γλέντι, παραδοσιακούς χορούς ζωντανή μουσική, DJ και πολλές εκπλήξεις θα ανοίξει το βράδυ της Τσικνοπέμπτης (16/2) 18.00 μ.μ στην Κεντρική Πλατεία των Σημάντρων η αυλαία των εκδηλώσεων «Καρναβάλι Σημάντρων-Αποκριά 2012».

Η παράδοση και η σάτιρα με επίκεντρο το Δ.Ν.Τ και τον Ομορφάντρα να μοιράζει λουκάνικα!!! «στο Καρναβάλι Σημάντρων», θα είναι τα κύρια στοιχεία των φετινών εκδηλώσεων, που θα κορυφωθούν το τετραήμερο της Αποκριάς. Εκδηλώσεις θα γίνουν όλο το τριήμερο διοργανώνονται από τον Σύλλογο Καρναβαλιστών το Τοπικό Συμβούλιο,Πολιτιστικό Σύλλογο,Σύλλογο Γυναικών Σημάντρων, Σχολεία, επαγγελματίες, κέντρα διασκέδασης και οι οποίες αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των δημοτών αλλά, και χιλιάδων επισκεπτών που προβλέπεται να έρθουν στα Σήμαντρα την περίοδο της Αποκριάς.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι :
« Το Καρναβάλι Σημάντρων αντιστέκεται στις οικονομικές αντιξοότητες, με πείσμα, δημιουργικότητα και εθελοντική εργασία. Προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και προσπαθεί να προσφέρει αισιοδοξία και χαμόγελό σε όλους τους δημότες και ιδιαίτερα στα παιδιά.
Φέτος οι δαπάνες υλοποίησης του Καρναβαλιού ελαχιστοποιούνται και έτσι περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, η πραγματοποίηση και η επιτυχία των εορταστικών εκδηλώσεων βασίζεται και στη δική σας συμμετοχή. Όλοι μαζί, Δήμος, σύλλογοι, φορείς, επαγγελματίες, γονείς και παιδιά, μεγάλοι και μικροί, μπορούμε να δημιουργήσουμε την πιο κεφάτη ατμόσφαιρα. 
Για συμμετοχή στις εκδηλώσεις, δηλώστε συμμετοχή ως τις 25/2/2012, στα παρακάτω τηλέφωνα:
- Ενοικίαση στολών από Δευτέρα έως το Σάββατο ώρες λειτουργίας, 18.00-22.00, τηλ. 6977642527,6934903403
- Δήλωση συμμετοχών στη παρέλαση του Καρναβαλιού,Δήλωση συμμετοχής ομάδων και σχολείων (20 ατόμων) στο τηλ. 6937123055,6977642527,6934903403 

Το καρναβάλι στα Σήμαντρα κορυφώνεται την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, με την παρέλαση των αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων.

Σας περιμένουμε όλους γιατί έχουμε γιορτή!

Από το Δ.Σ.του Συλλόγου Καρναβαλιστών Σημάντρων.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 4.00μ.μ. Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και γενική συνέλευση για την συμμετοχή στο καρναβάλι 2012.

Καλούνται όλα τα μέλη να παραβρεθούν.
Καλούνται επίσης και όλοι όσοι συμμετέχουν στο καρναβάλι Σημάντρων με οποιοδήποτε τρόπο να παρευρεθούν στην συγκέντρωση του Συλλόγου Καρναβαλιστών Σημάντρων.

Στον ανακαινισμένο χώρο του πρώην δημοτικού σφαγείου εκεί που στεγάζετε ο σύλλογος.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

 

Με επιτυχία διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρναβαλιστών γιορτή για τους μικρούς φίλους των Σημάντρων την τελευταία μέρα του 2011. Στην γιορτή συμμετείχαν Αινιματέρ που διασκέδασαν τα παιδιά για ένα ολόκληρο 2-ώρο πρόγραμμα, στην συνέχεια κεράστηκαν όλα τα παιδιά και ο ΑΙ Βασίλης τους  μοίρασε δώρα! 
Τα μεγάλα παιδιά διασκέδασαν με μουσική τραγούδια  άφθονο κρασί και πλήθος ψητών στις αναμμένες ψησταριές!

 
 Τα μέλη του Συλλόγου θα κάνουν πάντα το καλύτερο για τα παιδιά του Χωριού μας!